Leveringsvoorwaarden

Leveringsvoorwaarden Moving Wood Trading

Levering Nederland & België

Producten kunnen worden besteld door ze in de winkelwagen te plaatsen, de bestelling te versturen en de betaling te doen. Wanneer betalingen worden voldaan door middel van overschrijving gaat de levertijd in op het moment dat de betaling is ontvangen.

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voordat u een bestelling gaat plaatsen.

Over het algemeen worden de producten via DHL verstuurd.

Bovenstaande met uitzondering van producten die niet verstuurd kunnen worden met de reguliere post door hun afwijkende maat en/of gewicht. Dit wordt op de betreffende productpagina’s vermeld. Deze producten worden met een gespecialiseerde pakketdienst of meubelvervoerder verstuurd. In dat geval kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij u een opgaaf van de kosten voor het vervoer kunnen doen. Nadat u akkoord bent gegaan met de kosten van de verzending zullen we in overleg met u een afleverafspraak maken.

Als u uw bestelling zelf wilt afhalen in ons magazijn dan worden er vanzelfsprekend geen verzendkosten in rekening gebracht.

Levertijd

Wij zullen de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten.

Als plaats van levering geldt het adres dat de klant aan ons heeft opgegeven.

Bestellingen worden uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst van de betaling afgeleverd. Indien levering niet mogelijk blijkt binnen deze 7 dagen dan nemen wij contact met u op.

Levertijd bij overschrijving per bank;

Gelieve rekening te houden met 1 à 2 werkdagen verwerkingstijd indien u uw aankoopbedrag betaalt met een overschrijving per bank. U ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail zodra we uw betaling hebben ontvangen.

Transportschade

Wij doen ons uiterste best om transportschade tot een minimum te beperken. Mocht er onverhoopt toch een product beschadigd worden afgeleverd dan dient u contact met ons op te nemen. Sommige producten zijn zeer schadegevoelig en worden ook niet vergoed door onze transportverzekering. Bij deze producten geldt dat de kosten van reparatie/vervanging voor de ontvanger zijn. Het gaat hier om producten gemaakt van glas, zoals, spiegels en dergelijke. Maar ook om andere producten die om welke reden dan ook schadegevoelig zijn.

Retourneren foutieve levering

Indien wij een foutief product hebben geleverd dan dient u contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail zodat we de retournering kosteloos kunnen verzorgen.

Overig retourneren

Wilt u het bestelde product om een andere reden terug sturen dan zijn de kosten voor retourzending in dat geval voor eigen rekening.

Onze retourafdeling heeft 5 werkdagen de tijd nodig om de retourzending te verwerken. Zodra de retourzending verwerkt is, wordt u per e-mail geïnformeerd.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.